UA / RU
Підтримати ZN.ua

Серед підтверджених втрат окупантів п’яту частину становлять офіцери

Серед загиблих є майори, підполковники та полковники.

П’яту частину особового складу серед підтверджених втрат російських окупантів в Україні становлять офіцери. Про це повідомляє видання «Медіазона», яке веде статистику загиблих військових в РФ.

Згідно з даними джерела, за час повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила мінімум 2622 військових. 491 із них - офіцери. При цьому їхня четверта частина - старший офіцерський склад, а саме майори, підполковники та полковники. Зокрема, журналісти підтвердили смерть генерал-майора 41-ї армії Андрія Суховецького, генерал-майора 8-ї армії Володимира Фролова та замкомандира Чорноморського флоту РФ, капітана першого рангу Андрія Палія. 

В статистичному аналізі «Медіазони» також вказується, що реальну кількість втрат армії РФ в Україні наразі порахувати неможливо і вона, з високою ймовірністю, набагато більша, ніж вказують у місцевій владі. Дослідження ґрунтується на аналізі офіційних повідомлень про втрати російської армії від державних органів та ЗМІ, а також повідомлень родичів загиблих солдатів у соцмережах.

Читайте також: Росія почала визнавати свої втрати на острові Зміїний. Витих окупантів навіть почали ховати

Раніше повідомлялося, що силами ЗСУ в Україні вдалося деокуповати вже 1 016 населених пунктів. 

Кілька поколінь українців і росіян виросли з упевненістю, що між ними є історична подібність, якої насправді немає. «Один народ» - продукт пропаганди, ґрунтованої на наративах про країни, які Росія вважає своєю «сферою впливу» і всіляко намагається повернути «додому» - під свій контроль. «Чому Україна та Росія - не братські народи й ніколи ними не були», читайте в статті Марини Стародубської.