UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сербія вирішила не дратувати Росію своїми санкціями

Президент Сербії - країни, яка претендує на членство в Євросоюзі, заявив, що Белград не буде приєднуватися до санкцій ЄС проти Росії.

Сербія, яка претендує на приєднання до ЄС, не хоче ризикувати "чудовими відносинами" з РФ, а тому не буде підтримувати будь-які санкції проти Росії. Про це заявив президент країни Томіслав Ніколіч на зустрічі з заступником глави МЗС Росії в Белграді у вівторок.

"Говорячи про кризу в Україні, президент Ніколіч підтвердив, що Сербія принципово підтримує територіальну цілісність України, але не буде брати участь ні в яких санкціях проти Росії", - повідомляє прес-служба сербського президента.

Також повідомляється, що президент Сербії і заступник глави російського МЗС "висловили задоволення відмінними відносинами між Сербією і Росією", зазначивши, що існують можливості для розширення співпраці, насамперед в галузі економіки.

Як пишуть західні ЗМІ, саме Сербію Росія може вибрати своєю наступною жертвою після розправи над Україною. Хоча в порівнянні з Україною економічно маленька Сербія мало цікавить Кремль, однак, коли розмова доходить до будівництва газопроводу "Південний потік", інтерес до неї зростає. !zn