UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенцов погодився на підтримуючу терапію - Мін'юст Росії

Олег Сенцов оголосив голодування проти незаконного арешту, а також у підтримку інших українських полонених в Росії.

Український політв'язень Олег Сенцов, який голодує 15-й день, погодився на підтримуючу терапію, йдеться в повідомленні на сайті Федеральної служби виконання покарань Росії.

"В даний час засуджений Сенцов, який відмовився від прийому їжі, перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. Сенцов почав отримувати підтримуючу терапію, на що він дав свій дозвіл", - заявили у пенітенціарному відомстві РФ.

В федеральній службі також заявили, що на час відмови від їжі в Сенцова "не зареєстрували погіршення стану здоров'я".

"На сьогодні стан його здоров'я задовільний. З засудженим регулярно проводяться бесіди про негативні наслідки для організму, що настають за тривалого голодування", йдеться в заяві ФСВП.

Нагадаємо, що 14 травня український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російської в'язниці. Він вимагає, щоб російська влада звільнила всіх українських політв'язнів в РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти. Політв'язень Олександр Кольченко написав Сенцову лист, в якому висловив готовність підтримати протест.

МЗС України і Державний департамент США висунули Россі вимогу звільнити Сенцова та інших політв'язнів. Група французьких кінематографістів звернулася до президента Еммануеля Макрона з проханням посприяти у звільненні українського режисера з російської в'язниці.

Українського режисера Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали співробітники ФСБ навесні 2014 року в окупованому Криму. Їх вивезли в Росію, де Сенцова засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації теракту до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років позбавлення волі. Жоден з них провини не визнав.