UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенатори затвердили нового голову Агенства національної безпеки

За кандидатуру Пола Накасоне проголосували одноголосно.

Кандидатуру генерал-лейтенанта Пола Накасоне у вівторок, 24 квітня, Сенат Конгресу США одноголосно підтримав на посаду директора Агентства національної безпеки (АНБ). Одночасно він також очолюватиме кіберкомандування американських збройних сил, повідомляє УНН.

54-річний Накасоне з жовтня 2016 року керує кіберкомандування сухопутних військ США. Починав службу в розвідці. Брав участь в операціях в Афганістані та Іраку. Відтепер він відповідатиме за збір та аналіз іноземної розвідувальної інформації та за захист інформаційних систем і комп'ютерних мереж уряду Сполучених Штатів.

Додамо, що наразі чинний директор АНБ і глава кіберкомандування ЗС США адмірал Майкл Роджерс, який займав ці посади з 2014 року, оголосив на початку січня про намір піти навесні у відставку.

У лютому США ухвалили законопроет "Про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки". Документ передбачає допомогу Україні в удосконаленні стратегії кібербезпеки, зокрема, щодо посилення захисту комп'ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій.