UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США заборонив використання антивірусу Касперського

Відмова від продукції Касперського "усуває вразливість національної безпеки", вважають ініціатори заборони.

Сенат Конгресу Сполучених Штатів 18 вересня підтримав заборону на використання продукції "Лабораторії Касперського" в цивільних і військових державних установах країни, передає агентство Reuters.

Поправка була включена в оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. За заборону проголосували 89 сенаторів, вісім виступили проти.

За словами демократа Жанни Шахін, яка виступала одним з ініціаторів поправки, відмова від продукції Касперського "прибирає реальну вразливість національної безпеки".

Документ закріплює і розширює рішення адміністрації Дональда Трампа, яка минулого тижня дала вказівки всім держустановам протягом трьох місяців видалити софт "Касперського" зі своїх інформаційних мереж.

За поправку ще мають проголосувати в Палаті представників США, але в Сенаті вважають, що вона отримає там підтримку.

Як зазначає Reuters, це чергова поразка для російської компанії, у якої є близько 400 млн клієнтів у всьому світі. "Лабораторія Касперського" заперечує звинувачення в шпигунстві на користь Кремля. Співзасновник і виконавчий директор компанії Євген Касперський каже, що звинувачення помилкові і не підтверджені достовірними доказами.

Як повідомлялося раніше, ФБР проводить розслідування щодо співробітників "Лабораторії Касперського". У структурі підозрюють, що продукція Касперського знаходиться під впливом російських державних структур і може представляти загрозу безпеці.