UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США вніс санкції проти "Північного потоку-2" в проект оборонного бюджету Сполучених Штатів

На думку конгресмена Уомак, російська влада хочуть використовувати проект як "інструмент примусу", а його метою є посилення залежності Польщі та України від російського газу.

Сенат американського Конгресу включив додаткові санкції проти "Північного потоку-2" в проект оборонного бюджету Сполучених Штатів, повідомив конгресмен-республіканець Стів Уомак, передає " Інтерфакс ".

"Я пишаюся тим, що виступаю співавтором санкцій, спрямованих на припинення його будівництва, і аплодую Сенату за включення цього пріоритетного положення в проект оборонного бюджету", - написав він у своєму твіттері.

За його словами, російська влада хочуть використовувати проект як "інструмент примусу", а його метою нібито є посилення залежності Польщі та України від російського газу.

Автором пропозиції про включення розширеного пакета санкцій виступила група сенаторів: Тед Круз, Джинн Шейхін, Том Коттон, Рон Джонсон і Джон Баррассо. На їхню думку, це прискорить реалізацію введення обмежень і сприятиме "забезпеченню національної безпеки" США.

Сенат і Палата представників Конгресу представляють свої варіанти оборонного бюджету. Потім вони об'єднуються погоджувальною комісією, після чого обидві палати голосують за остаточний варіант, який направляється президенту на підпис.

Читайте також: США виводять з Німеччини 9,5 тис американських військових

Як раніше повідомлялося, деякі великі галузі економіки США знову змушені закриватися на карантин в спробі стримати пандемію коронавируса, погрожуючи повернути назад економічний травневий прогрес і посилити рецесію.

Під загрозою економіка не просто кількох штатів. Вірус поширюється так швидко в США, що заступник директора Центру з контролю захворювань США заявив в понеділок, що це було "дійсно початок" сплеску нових випадків.

Станом на сьогодні в світі зафіксовано понад 10 мільйонів випадків зараження COVID-19, говорять дані Центру системних досліджень при американському Університеті Джонса Хопкінса. США залишаються світовим лідером за кількістю заражених. Чверть всіх хворих в світі припадає на цю країну.