UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США схвалив кандидата Трампа до Верховного суду

"За" призначення Баретт проголосували тільки республіканці.

Судовий комітет Сенату США під керівництвом республіканців в четвер затвердив висунення президентом Дональдом Трампом Емі Коні Барретт на довічне місце в Верховному суді США.

Голосами 12-0 група схвалила Барретт, при цьому всі республіканці проголосували «за», а 10 демократів комітету бойкотували зібрання.

Голова судового комітету Ліндсі Грем сказала, що бойкот демократів був «їхнім вибором, додавши:« Ми не дозволимо їм взяти на себе управління комітетом», передає Reuters.

«Це новаторський момент» для консерваторів, - сказала Грем перед початком голосування.

Оголосивши про бойкот голосування в четвер, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер і демократи з судового комітету заявили про висунення Барретт: «Це був фіктивний процес з самого початку».

Вони додали, що «не нададуть цьому процесу ніякої подальшої легітимності, беручи участь в голосуванні комітету всього за 12 днів до президентських виборів в США між Трампом і демократом Джо Байденом, на яких вже були подані десятки мільйонів бюлетенів.

Трамп призначив Барретт на місце покійного ліберального судді Рут Бейдер Гінзбург. Вона - третій кандидат до Верховного суду на пост президента-республіканця.

Читайте також: Заключні передвиборчі дебати стануть останнім шансом Трампа змінити хід виборів на власну користь — Reuters

Нагадаємо, 3 листопада в США пройдуть президентські вибори. Згідно з останніми опитуваннями, 56% американців вважають, що Трамп не повинен знову стає президентом.