UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США остаточно затвердив законопроект про розширення санкцій проти Росії

Посилення санкційного тиску на РФ підтримали 96 зі 100 сенаторів.

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав у другому читанні поправку до проекту закону про розширення санкцій проти Ірану, який передбачає посилення санкційного тиску на Росію.

У четвер, 15 червня, свої голоси за поправку віддали 96 з 100 сенаторів, двоє проголосували проти, передає "Радіо Свобода".

Для набуття чинності законопроект має бути схвалений Палатою Представників і підписаний президентом США Дональдом Трампом.

Таким чином, сенатори схвалили включення до санкційних списків фізичних та юридичних осіб, причетних до порушення прав людини, підтримки режиму сирійського президента Башара Асада, а також втручання в американські вибори.

Згідно з текстом поправки, американським компаніям і фізичним особам будуть заборонені угоди з російськими банками про надання фінансування більш ніж на 14 днів. Зараз це обмеження становить 90 днів.

Крім того, поправка передбачає обмеження до 30 днів угод з наданням фінансування російським енергетичним компаніям.

Відповідно до законопроекту, президент США не має права послабити або скасувати санкції без згоди обох палат Конгресу.

Нагадаємо, що в середу, 14 червня, Сенат США майже одноголосно підтримав поправку до законопроекту про розширення санкцій проти Ірану, яка передбачає посилення санкційного тиску на Росію. За посилення санкцій проти РФ проголосували 97 зі 100 сенаторів.

Причинами розширень санкцій є порушення прав людини, поставки зброї та військова допомога режиму сирійського президента Башара Асада, а також втручання в американські вибори.