UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США 1 січня, ймовірно, проголосує за скасування вето Трампа на законопроект про оборонний бюджет

Трамп вважає, що Сенат скасує вето.

У п'ятницю, 1 січня, в США Сенат проведе голосування з приводу скасування вето чинного президента Дональда Трампа на законопроект про оборонний бюджет, повідомлено на сайті Сенату.

Голосування відбудеться і щодо введення додаткових санкцій проти проекту газопроводу "Північний потік 2",

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл підтримав скасування вето на цьому тижні і дав зрозуміти, що у нього є для цього голоси.

"Я б настійно закликав моїх колег-республіканців підтримати цей закон ще раз, коли ми будемо голосувати завтра", - сказав Макконнелл з трибуни Сенату.

Дональд Трамп 27 грудня, незважаючи на раніше накладене вето, все-таки підписав бюджет, в якому передбачений пакет фінансової допомоги на $900 млрд під час пандемії COVID-19.

"Президент Дональд Трамп підписав HR 133, законопроект про виділення бюджетних коштів на фінансовий рік, який закінчується 30 вересня 2021 року. Він передбачає виділення екстреної допомоги та коштів на боротьбу з коронавірусів", - повідомив заступник прес-секретаря Білого дому Джадд Дір.

Читайте також: Трамп порушив міжнародні зобов'язання США - ООН

Нагадаємо, що 23 грудня президент США Дональд Трамп наклав вето на проект військового бюджету на 2021 рік, який передбачав виділення Україні 250 млн доларів і санкції проти газопроводу «Північний потік-2».