UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат Конгресу США затвердив кандидатуру Емі Коні Барретт на посаду судді Верховного суду

Емі Барретт 48 років. Вона консерватор. Виступає проти абортів. Сама Барретт має сімох дітей.

Сенат Конгресу США затвердив кандидатуру судді апеляційного суду сьомого округу Емі Коні Барретт на посаду члена Верховного суду, передає The Washington Post.

За Барретт проголосували 52 республіканця, а проти виявилися 48 сенаторів. Єдиною представницею Республіканської партії від штату Мен виявилася Сьюзан Коллінз. Вона проголосувала проти Барретт.

Емі Коні Барретт вже привели до присяги в Білому домі.

За сообщеніюдругого ЗМІ, ABC News, призначення чинним президентом США нового чиновника на місце судді апеляційного суду сьомого округу означає початок нової епохи постанов про аборти в Штатах, Obamacare і суперечках про посади президента країни.

27 вересня стало відомо про те, що саме вона після 87-річної Рут Бейдер Гінзбург, яка недавно померла від раку, очолить Верховний суд США з подачі Трампа. До цього вона займала посаду судді Апеляційного суду сьомого округу США, в якому розглядаються справи, що стосуються штатів Вісконсин, Іллінойс і Індіана.

Читайте також: Суд США у Вашингтоні заблокував указ Трампа про заборону на скачування TikTok - WSJ

Член Верховного суду США Рут Бейдер Гинсбург померла на 88-му році життя. До смерті Гинсбург в суді було п'ять чоловік, зазвичай трактують закони так, як вважають за правильне республіканці. Четверо ж, включаючи Гинсбург, дотримувалися ліберальних поглядів, близьких до демократів.