UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щонайменше 41 людина загинула внаслідок пожежі лікарні в Південній Кореї

Частина будівлі була також інтернатом для людей похилого віку.

Пожежа в лікарні, яка сталася в південнокорейському місті Мір'янг, забрала життя щонайменше 41 людини, більше 70 отримали травми, повідомляє The New York Times.

Будівля має також додаток, який є будинком-інтернатом для людей похилого віку. Пожежним та працівникам лікарні довелося евакуювати звідти частину людей просто на спинах.

Причини пожежі в лікарні Сьонґ наразі невідомі. Полум'я та товстий шар диму почали розповсюджуватися з головної будівлі лікарні.

На момент займання в головній лікарні перебувало близько 100 осіб, ще 94 були в будинку для престарілих.

Президент країни Мун Джеін скликав нараду з надзвичайних ситуацій, разом із тим, прем'єр-міністр наказав урядові направити в Мір'янг "все наявне обладнання і персонал".

Зазначається, що відсутність заходів безпеки у будинках для престарілих, кількість яких постійно зростає, є однією з головних проблем країни в останні роки, оскільки тривалість життя людей у Південній Кореї є одним із найбільших у світі.

Минулого тижня пожежа на складі феєрверків в Індії забрала життя 17 людей. Вижити вдалося лише двом, які стрибнули з даху триповерхового будинку.

Нещодавно в мумбайському торговому комплексі сталася пожежа. Тоді в ресторані Kamala Mills загинуло 15 людей, які святкували там День народження. Більшістю загиблими були дівчата віком від 20 до 30 років.