UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції США проти РФ через отруєння Скрипалів набудуть чинності 27 серпня

Санкції проти Росії будуть офіційно опубліковані в найближчі дні.

Санкції США проти Росії, які пов'язані з отруєнням Скрипалів, наберуть чинності 27 серпня після офіційної публікації на сайті Федерального регістру. Про це пише Meduza з посиланням на російські ЗМІ та представника Держдепартаменту.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що перший етап санкцій через справу Скрипалів набуде чинності 22 серпня. Але на сайті офіційної газети уряду США Federal Register повідомлення про них не з'явилося.

"Термін повідомлення, передбачений законом ... закінчився 22 серпня. Ми підписали повідомлення у Федеральному регістрі, яке вводить в дію санкції, і очікуємо, що воно буде опубліковане 27 серпня", - сказав "РИА Новости" представник Держдепартаменту.

Державний департамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів у британському місті Солсбері. В ньому США поставили ультиматум Росії і можуть припинити дипломатичні відносини. Прем'єр РФ Медведєв заявив, що посилень санкцій у Кремлі розглянуть як оголошення торгової війни.