UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санду доручила парламенту Молдови організувати референдум щодо вступу країни до ЄС

Президент також заявила, що балотуватиметься на наступний термін.

Глава Республіки Молдова Мая Санду оголосила, що балотуватиметься на новий президентський термін на виборах 2024 року і доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції країни, повідомляє Radiomoldova.md.

"Дорогі громадяни, кілька років тому ми разом почали шлях перетворення Молдови на кращу країну. За 3 роки мандата нам вдалося зберегти мир удома, зміцнити незалежність країни, ми маємо уряд, близький до народу, і розпочали переговори щодо вступу Молдови до Європейського Союзу", - сказала Санду.

Водночас Санду зазначила, що планує балотуватися на президентських виборах 2024 року, а також доручила парламенту організувати восени цього ж року референдум щодо вектора Республіки Молдова.

Читайте також: Президентка Молдови Санду розраховує на членство у ЄС для її країни протягом кількох років

"Майбутнє Республіки Молдова – у європейській сім'ї, і необхідно чітко сказати – всій країні – який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати організацію референдуму наступної осені, на якому голос громадян буде вирішальним. Я зобов'язалася зробити все, що в моїх силах, для завершення місії європейської інтеграції. Я заручилася підтримкою країн-членів для цього курсу, і мені потрібна ваша підтримка", - сказала вона.

Як раніше повідомлялося, 14 грудня 2023 року лідери країн Європейського Союзу ухвалили рішення щодо початку переговорів про вступ у ЄС з Україною та Молдовою.