UA / RU
Підтримати ZN.ua

Самогубство 23-річної вчительки викриває знущання батьків у Південній Кореї

5 червня Лі Мін Со* описала у своєму щоденнику страх, який охопив її тіло, коли вона увійшла до класу, щоб викладати: «Мої груди надто стискаються. Я відчуваю, що кудись впаду. Я навіть не знаю, де я», пишет BBC

3 липня вчителька початкових класів написала, що вона була настільки приголомшена божевіллям роботи, що «хотіла відпустити».

Читайте також: Психолог онлайн стикається з суїцидом: українську короткометражку відібрали на найстаріший МКФ в Данії

Через два тижні колеги знайшли 23-річну дівчину мертвою в шафі в класі. Вона покінчила з собою.

Двоюрідний брат Мін-со, Пак Ду-йонг, намагається не плакати, прибираючи її маленьку порожню квартиру, де зараз живе лише її золота рибка. Її ліжко незастелене, а біля нього лежить купа малюнків її учнів першого класу, які розповідають їй, як сильно вони її любили. Під ним — стос бібліотечних книжок про те, як впоратися з депресією.

Пак каже, що його двоюрідна сестра викладала трохи більше року, здійснивши свою дитячу мрію, пішовши за матір’ю в професію. За його словами, вона обожнювала дітей.

Читайте також: У Криму за спробу підпалити військкомат затримали вчительку російської мови

Тож у дні після смерті двоюрідного брата, яку поліція швидко приписала нещодавньому розриву відносин, Парк взяв на себе роль детектива. Він розкопав сотні щоденникових записів, робочих журналів і текстових повідомлень.

Вони показали, що за кілька місяців до самогубства Мін-со зазнала скарг від батьків. Нещодавно один з її учнів порізав олівцем голову іншій дитині, і вона була втягнута в гарячі пізні телефонні дзвінки та повідомлення з батьками.

Ця трагедія викликала хвилю гніву з боку вчителів початкових класів по всій Південній Кореї, які почали ділитися своїм досвідом знущань з боку владних батьків і некерованих дітей.

Читайте також: Ментальне здоров'я: як розпізнати депресію

Вони кажуть, що батьки часто доводять їх до зриву, дзвонячи на їхні особисті телефони щогодини та у вихідні, безперервно й несправедливо скаржачись.

Деякі зі скарг мають особливо зловісну гостроту. На вчителів можна повідомити про жорстоке поводження з дитиною за стримування жорстокої дитини, у той час як розмову часто називають емоційним насильством. Такі звинувачення призводять до негайного звільнення вчителів з роботи.

Читайте також: «Війна помсти США»: сто тисяч корейців на вулицях Пхеньяна закликають до ядерного удару

Один вчитель отримав скаргу після того, як відмовив батькам будити їхню дитину телефонним дзвінком щоранку. Іншого повідомили про емоційне насильство після того, як він зняв наклейки з винагородами з хлопчика, який порізав ножицями свого однокласника.

За останні шість тижнів десятки тисяч учителів мітингували в Сеулі, стверджуючи, що тепер вони настільки налякані, що їх називають кривдниками, що вони не в змозі дисциплінувати своїх учнів і втручатися, коли вони нападають один на одного.