UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі звинуватив Європу у потуранні "кремлівському упирю"

Без спільників у Берліні, Брюсселі, Римі і Парижі "кремлівський упир" навряд чи посмів би виходити на щоденне криваве полювання, впевнений Саакашвілі.

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що російський президент Володимир Путін йде шляхом лівійського диктатора Муаммара Каддафі.

На своїй сторінці у Facebook Саакашвілі нагадав, що європейцям вже доводилося "після довгих років загравання", воювати з Каддафі, спецслужби якого збили над Шотландією пасажирський боїнг з 300 пасажирами у 1988 році.

"Позавчора Європейська Рада знову не змогла домовитися про серйозні, тобто - секторальні санкції. Вчора літак з живими людьми впав із неба. Але ця трагедія не звалилася з неба, її готували вже давно. На очах Європи російська бронетехніка і засоби ППО перетинають кордон суверенної України, найбільшої за територією європейської держави, а Європа воліє безсоромно дивитися в інший бік", - заявив Саакашвілі.

"І ось російська ракета з протиповітряною системою, передана, без всякого сумніву, за вказівкою Путіна терористам, дійсно потрапила у літак з сотнями європейців на борту", - написав екс-президент Грузії.

"Звичайно головний винуватець всього цього беззаконня сидить у Кремлі, але без спільників у Берліні, Брюсселі, Римі, Парижі тощо навряд чи цей кремлівський упир посмів би виходити на щоденне криваве полювання", - упевнений Саакашвілі. !zn

Читайте також:

Меркель не бачить альтернативи діалогу з Путіним для миру в Україні

Путіну не сподобалися останні хвилини життя Каддафі

ПАР погодилася повернути Лівії скарби Каддафі - гроші, золото, алмази