UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідувальний корабель РФ заплив в економічну зону Латвії

Корабель перебував на відстані 16,1 морських миль від територіальних вод.

Національні збройні сили Латвії заявили, що зафіксовано розвідувальний корабель РФ неподалік від кордону територіальних вод.

"У латвійській виключній економічній зоні, в 16,1 морських милях від територіальних вод, військово-морські сили 14 жовтня ідентифікували розвідувальний корабель "Жигулевськ" класу "Альпініст" збройних сил Росії", - повідомили НЗС Латвії в Twitter.

Читайте також: Російський вертоліт порушив повітряний простір України

Раніше Фінляндія заявила про порушення повітряного простору російським Су-27.

Активність флоту і авіації РФ дуже сильно підвищилася у зв'язку з погіршенням відносин між Росією і Західною коаліцією на тлі зростання конфлікту в Україні.

За минулий рік про наближення до свого повітряного простору російських літаків неодноразово заявляли уряди балтійських країн і Великобританії. Так, у грудні минулого року винищувачі НАТО перехопили військовий літак РФ біля кордонів Латвії, а через кілька днів до морських кордонів країни наблизився російський військовий корабель.

В той час, як країни-члени НАТО розглядають дані інциденти як тривожні сигнали про готовність до застосування сили, в РФ польоти своїх бомбардувальників називають "рутинним патрулюванням".