UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розслідування катастрофи лайнера Asiana у Сан-Франциско: під час посадки літака викинуло чотирьох осіб

Boeing-777 під час посадки сильно вдарився об землю, в результаті чого у нього відірвало хвіст. Через отвір викинуло двох пасажирів і двох членів екіпажу.

Під час аварії у Сан-Франциско Boeing-777-200 південнокорейської компанії Asiana Airlines на злітно-посадкову смугу викинуло двох членів екіпажу. Стюардесам вдалося вижити.

За даними Національного управління США з безпеки на транспорті, літак під час посадки вдарився об землю, в результаті чого у нього відірвало хвіст. Після цього через отвір у фюзеляжі викинуло чотирьох осіб: двох пасажирів і двох членів екіпажу, повідомили представники управління.

Дві 16-річні громадянки Китаю були виявлені за кілька десятків метрів від літака. Слідство з'ясовує причини смерті однієї з них. Раніше з'явилася версія, що дівчину могла переїхати машина рятувальних служб, що прибула на місце події.

Коронер округу Сан-Матео поки не підтвердив цю інформацію, заявивши, що на встановлення остаточної причини смерті китаянки можуть знадобитися тижні або навіть місяці.

Тим часом слідчі підтвердили, що пілот лайнера налітав всього 43 години на цій моделі літака, а інструктор, що супроводжував його, пропрацював у цій якості всього день.

Нагадаємо, Boeing-777-200 південнокорейської компанії Asiana Airlines, що летів рейсом 214 з Сеула, розбився вранці в суботу, 6 липня, за часом західного узбережжя США (близько 21:30 за київським часом). На борту було 307 осіб - 291 пасажир і 16 членів екіпажу.

Загинули дві 16-річні школярки з Китаю, вони перебували у хвостовій частині літака, що відпала при посадці. Понад 180 осіб постраждали, як мінімум 22 з них знаходяться у критичному стані.

Збиток від катастрофи склав близько 120,1 мільйона доларів.

Читайте також:

Аварія "найнадійнішого авіалайнера": Boeing-777 неправильно завів на посадку пілот-стажер

Винищувач-бомбардувальник Су-22 впав на житлові будинки в столиці Ємену (ВІДЕО)

У Римі порив вітру здув з посадкової смуги літак, 16 постраждалих (ВІДЕО)