UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмахування Путіним «ядерною картою» є актом слабкості — США

Це також свідчить про дуже напружену ситуацію в самій Росії.

Спроба президента Росії Владіміра Путіна розіграти ядерну карту у своєму зверненні до нації в середу, разом із його наказом про часткову мобілізацію, була актом слабкості. Про це повідомляє CNN із посиланням на високопосадовця адміністрації США.

«Оголошення мобілізації, а потім уточнення оголошення про мобілізацію, щоб спробувати зробити це в обох напрямках — з одного боку, вказуючи, що ви мобілізуєте купу людей, а з іншого боку, кажучи, що не мобілізуєте занадто багато людей — це також свідчить про дуже напружену ситуацію в Росії», — сказав чиновник.

За його словами, той факт, що Путін змушений вдатися до того, чого він явно не хотів, є яскравим показником того, що його кампанія в Україні провалюється.

Посадовець додав, що США наразі не бачать жодних ознак, які б вказували на посилення ядерної загрози з боку Росії, незважаючи на риторику Путіна.

Читайте також: Україна не вестиме переговорів під загрозою «ядерного батога» Кремля – Зеленський

«Ми чули, як він раніше розмахував ядерною картою, і ми знову почули це в його промові сьогодні. Насправді мова та формула, яку він використав сьогодні, дуже схожі на ті, які він використовував і раніше», — додав він.

Тим не менш, президент Байден та інші офіційні особи США залишаються напоготові щодо можливої ​​ескалації, оскільки конфлікт в Україні розгортається.

«Ми уважно стежимо за будь-якими ознаками потенційної ескалації, і ми надсилаємо дуже чіткі та рішучі повідомлення Росії щодо наслідків ескалації», — наголосив представник адміністрації.

Раніше представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати Америки цілком серйозно ставляться до слів президента Росії Владіміра Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї, але поки не бачать необхідності змінювати стратегічні позиції.

Посол США Бріджит Брінк, у свою чергу, заявляла, що Сполучені Штати Америки розробляють план дій на випадок застосування Росією ядерної зброї.