UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію запідозрили в розміщенні ударних ракетних комплексів на кордоні з Євросоюзом

Комплекси "Іскандер" можуть оснащуватися ракетами і з звичайними, і з ядерними боєголовками. Дальність ураження - до 500 км, так що не виключено, що ракети можуть досягти столиці Німеччини Берліна, розташованого в 527 кілометрів.

Німецька газета Bild з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише, що Росія розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М". Офіційного підтвердження цієї інформації та коментарів з боку російської влади поки немає.

За даними Bild, про те, що Росія розмістила комплекс"Іскандер-М" на кордоні з Євросоюзом, свідчать секретні супутникові знімки. Видання стверджує, що на фото видно не менше десяти ракетних комплексів, розгорнутих в Калінінграді, а також уздовж кордону Латвією, Литвою і Естонією.

Нібито "Іскандери" були встановлені протягом останнього року. При цьому Bild не уточнює ні походження фотографій, ні дату зйомок.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер-М" призначений для знищення різних наземних цілей: ракетних комплексів, далекобійної артилерії, об'єктів і систем ПРО і ППО. Комплекси можуть оснащуватися ракетами як із звичайними, так і з ядерними боєголовками і здатні вражати цілі на дальності до п'ятисот кілометрів. !zn

Читайте також:

Росія не виключає нанесення попереджувального удару по європейській ПРО

Лідерами нової гонки ядерного озброєння експерти вважають США і Росії

Україна буде будувати власний ракетний комплекс

Російські винищувачі заступили на бойове чергування в Білорусі