UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію не запросили на святкування закінчення Другої світової війни в Берлін

Німеччина не стала запрошувати Росію на 75-річчя закінчення Другої світової війни.

Заступник представника уряду ФРН Ульріке Деммер заявив, що представники РФ не запрошені на церемонію, що викликало шквал обурення в РФ. Відреагували і проросійські сили в Німеччині, повідомляє Obozrevatel.

Депутат Бундестагу Вальдемар Гердт в коментарі газеті "ПОГЛЯД" заявив, що в Європі нібито намагаються применшити роль Росії у Другій світовій війні, щоб країна не отримала додатковий іміджевий капітал.

"Це не перший раз, коли в Польщі, у Франції та інших місцях намагаються якось применшити роль Росії в цій війні. Можливо, це відбувається з міркувань, що запрошення на подібні церемонії дає Росії додатковий іміджевий капітал, який не хотілося б бачити можновладцям", – сказав він.

Незабаром у Німеччині дали офіційне пояснення.

"Це не буде церемонією в класичному розумінні, це буде покладання вінків, в якому візьмуть участь вищі представники виконавчої, законодавчої та судової влади країни, трансляція буде йти по телебаченню", – сказала представник відомства президента, додавши, що "запрошені особи не беруть участь в цій акції, в тому числі представники іноземних держав.

Співрозмовниця агентства додала, що раніше заплановані офіційні заходи у зв'язку з 75-ю річницею закінчення Другої світової війни в Європі було скасовано через пандемію коронавірусу.

Раніше, Росія проведе 9 травня авіаційний парад. Путін пообіцяв росіянам провести традиційний парад на Червоній площі пізніше.

Також, в Росії коронавірусом заразилися вже тисяча солдатів. Росія незважаючи на пандемію коронавірусу продовжує весняний призов в армію.