UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію не запросили на інавгурацію президента Грузії

Росія не входить до числа тих держав, які мають дипломатичні представництва у Грузії, тому представників цієї країни не буде на інавгурації нового президента.

На інавгурації нового президента Грузії Георгія Маргвелашвілі не будуть присутні офіційні особи Російської Федерації. Про це заявила глава МЗС Грузії Майя Панджікідзе.

"Я вже оголосила вчора список тих країн, яким буде направлено запрошення на інавгурацію. Це країни ЄС, НАТО, Східного партнерства, а також країни, які у ці об'єднання не входять, але мають посольства у Тбілісі. До них Росія не входить", - заявила Панджікідзе.

За її словами, Росія не входить до числа тих держав, які мають дипломатичні представництва у Грузії.

Інавгурацію нового президента Грузії Григорія Маргвелашвілі призначено на 17 листопада. Він вже встиг заявити, що продовжить європейську політику країни, але при цьому буде підтримувати конструктивні відносини з Росією.

"Ми намітили правильний вектор у відносинах з Росією, незважаючи на ті труднощі, що у нас немає дипломатичних відносин з Росією", - сказав він, выдзначивши при цьому прогрес у відносинах і підкреслив роль у цьому процесі спеціального представника прем'єр-міністра. "Існує й інший формат - Женевські дискусії, інтенсифікація яких повинна відбутися", - сказав Маргвелашвілі.

"Це дуже складні відносини, але ми чітко заявляємо, що не буде агресії, і відносини будуть конструктивними", - додав Маргвелашвілі.

При цьому він заявив, що Грузія продовжить політику невизнання щодо непідконтрольних центральній владі територій країни - Абхазії і Цхінвальського регіону.

Як відомо, Грузія і Росія не мають прямих дипломатичних відносин (інтереси країн представляють посольства Швейцарії, відповідно, у Москві і Тбілісі). !zn

Читайте також:

Саакашвілі, який іде у відставку, вже звинуватили у розтраті державних фондів

Саакашвілі востаннє звернувся до нації в якості президента

Президент Грузії Саакашвілі оголосив, що хоче відпочити

ОБСЄ поставила Грузію за приклад іншим пострадянським країнам