UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російського опозиціонера Навального заарештували на 30 діб

Главу "Фонду боротьби з корупцією" визнали винним у порушенні встановлених в Росії правил проведення мітингів.

Московський суд призначив голові "Фонду боротьби з корупцією" Олексію Навальному покарання у вигляді 30 діб адміністративного арешту за "порушення правил проведення мітингів і демонстрацій".

Суддя Сімоновського суду Анастасія Лоскутова визнала безпідставними доводи захисту Навального, який наполягав на припиненні провадження за відсутністю в його діях складу правопорушення.

Адвокати опозиціонера наполягали неможливості притягнення клієнта до адміністративної відповідальності, так як раніше йому вже визначили санкцію за адміністративним протоколом про непокору співробітникам поліції.

"Крім того, що суд об'єктивно показав, що він упереджено ставляться до розгляду даної справи, відхиливши всі наші попередні клопотання, він ще й узгоджував у позапроцесуальному порядку дану справу разом із співробітниками поліції", – заявив адвокат Навального Костянтин Терехов.

Крім того, за словами адвокатів, у протоколі не зазначено час вчинення правопорушення, а також його конкретні обставини. Для ознайомлення захисту з матеріалами справи суд виділив 10 хвилин.

"О 13:30 я вийшов з ліфта і був затриманий. Я не знаю, можливо, вихід з ліфта є адміністративним правопорушенням. Незрозуміло, яким чином, перебуваючи в під'їзді свого будинку, я організував мітинг. Час вчинення правопорушення - це абсолютно ключова річ", – заявив, у свою чергу, сам Навальний.

Як повідомлялося, поліція затримала російського опозиціонера Олексія Навального вдень 12 червня у під'їзді його будинку. Його доправили до відділку та склали адміністративні протоколи про порушення "правил проведення мітингів".

Нагадаємо, під час акції протесту, приурочених до Дня Росії, поліція затримала більше 1,5 тисяч осіб, в тому числі, понад 730 протестуючих у Москві і близько 500 у Санкт-Петербурзі. Серед затриманих чимало неповнолітніх.

Ініціатором акцій протесту став голова "Фонду боротьби з корупцією" Олексій Навальний, - один з авторів журналістського розслідування про корупцію прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.