UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський суд постановив знести храм Київського патріархату в Московській області

Згідно рішення суду, храм має бути знесений в чотиримісячний термін за рахунок УПЦ КП.

Моськовський обласний суд виніс рішення про знесення Свято-Троїцького храму Богородської єпархії Української православної церкви Київського патріархату в місті Ногінську.

"З третього жовтня 2016 року вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято - Троїцького храму в м. Ногінську Московської області задовільнивши позивача Адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську Патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду", - написав ієромонах Святослав Скороход в своєму Facebook.

Він також додав, що згідно постанови, храм буде знесений в чотиримісячний термін за рахунок УПЦ КП в Росії.

Ієромонах Святослав Скороход повідомив, що напередодні засідання суду, на адвоката Тетяну Горюнову було скоєно напад - невідомі з машини почали по ній стріляти, після чого погрожували по телефону, якщо вона й надалі захищатиме храм в суді.

Священнослужитель також підкреслив, що все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення по знесенню храму, до того закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації "Український Конгрес Росії".

Читайте також: УПЦ Київського патріархату збирає гроші на українську армію

Нагадаємо, що 28 жовтня 2015 року в московській бібліотеці української літератури відбувся обшук.

У ЗМІ висувалися припущення, що правоохоронні органи зацікавили публікації в газеті "Час Руху", яку випускає українська партія "Рух". Обшуки також пройшли у представника Світового конгресу українців Валерія Семененка, який одночасно є головою організації "Українці Москви".

Після обшуку на директора бібліотеки завели кримінальну справу за статтею "порушення національної ненависті і ворожнечі". Слідчі обґрунтовують свої дії наявною у них інформацією, що в 2011-2015 роках директор бібліотеки, будучи посадовою особою, поширювала серед відвідувачів видання Дмитро Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами та заборонені до використання.