UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський МЗС пообіцяв адекватну відповідь на "список Магнітського" Євросоюзу

У відповідь на американський "список Магнітського" Москва заборонила американцям всиновлювати російських сиріт. Тепер "список Магнітського" готує Євросоюз.

заходи Росії у Відповідь на можливе прийняття Євросоюзом так званого "списку Магнітського" будуть адекватними і співмірними, і це завдасть значної шкоди відносинам між Росією і Євросоюзом, заявила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова.

"Сподіваємося, що державам - членам ЄС вистачить здорового глузду, щоб утриматися від прийняття рішень на основі політично ангажованих і непродуманих висновків євродепутатів", - сказала Захарова агентству "Інтерфакс".

За її словами, "якщо ж уряд або структури ЄС підуть на поводу у європарламентарів, то наші відповідні заходи будуть адекватними і співмірними збитку російським інтересам".

"В ЄС повинні розуміти, що подібний крок завдасть значної шкоди партнерським відносинам Росії і Євросоюзу", - підкреслила Захарова.

Нагадаємо, що відповіддю на санкції США стосовно причетних до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в СІЗО і до інших порушень прав людини стала заборона на усиновлення російських сиріт громадянами США. !zn

Читайте також:

Опозиція запропонує уряду США доповнити "список Магнітського" українськими чиновниками

У США готуються перші конфіскації майна росіян у справі Магнітського

Москва пообіцяла Вашингтону жорсткий відповідь на "війну чорних списків"

Влада США має намір розширити "список Магнітського"