UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський мільярдер купив легендарний грецький острів Скорпіос для сімейного відпочинку

Олігарх Дмитро Риболовлєв придбав "сімейний" острів Онассісів. За даними ЗМІ, сума операції склала приблизно 100 мільйонів євро. Утримання острова коштує 1,5 млн євро на рік.

Грецький острів Скорпіос, "родинне гніздо" Онассісів, був придбаний в інтересах дочки російського мільярдера Дмитра Риболовлєва Катерини.

Як повідомив представник family office Дмитра і Катерини Риболовлєвих, легендарний острів залишиться місцем для спокійного сімейного відпочинку, передає "Прайм".

"Ніяких готелів там будувати не планується. Це довгострокова інвестиція в унікальну нерухомість і місце для спокійного відпочинку", - сказав співрозмовник агентства.

Тим часом прокурор з економічних розслідувань в Греції Григоріс Пепоніс доручив відділу мінфіну Греції з розслідування економічних злочинів вивчити угоду. Пепоніиса цікавить, чи не завдало це шкоди державним інтересам.

Повідомлення про те, що онука і єдина спадкоємиця грецького мільярдера Арістотеля Онассіса - Афіна продає "за вигідною ціною" сімейний острів Скорпіос з'явилися на початку квітня.

На острові поховані сам Онассіс, його син Олександр, який загинув в авіакатастрофі у віці 25 років, і дочка Христина - мати нинішньої власниці величезного майна Онассіса Афіни.

28-річна Афіна була на острові, за даними ЗМІ, всього двічі, останній раз років 15 тому.

2009 року з'явилися повідомлення, що вона вирішила продати острів через великі витрати на його утримання (на нього йде близько 1,5 млн євро в рік). Серед потенційних покупців тоді називали Білла Гейтса, Мадонну та Романа Абрамовича, хоча оточення Афіни заперечувало ці повідомлення.

За даними ЗМІ, сума нинішньої угоди обійшлася приблизно в 100 мільйонів євро.

Скорпіос - витягнутий острів довжиною близько кілометра. Він розташований в Іонічному морі на захід від узбережжя Греції. На острові побудовано три житлових будинки, вертолітний майданчик і причал для яхти. !zn

Читайте також:

Емір Катару придбав шість островів Греції

Forbes розслідував, хто розорив Бориса Березовського

Кращі пляжі Європи за версією ZN.UA