UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські ЗМІ опублікували статтю Штайнмаєра без згадки про вторгнення РФ в Україну і Грузію

За даними Frankfurter Allgemeine Zeitung, цей пасаж був відсутній у надісланому посольством Німеччини в Москві перекладі.

Федеральний міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр до річниці нападу Німеччини на Радянський Союз написав статтю про трагічні події 75-річної давнини. Однак у російській газеті "КоммерсантЪ" вона з'явилася без пропозиції, що містить критику політики Москви щодо України.
Так, в оригінальної версії статті, опублікованій зокрема DT.UA, є пасаж, в якому Штайнмайер засуджує дії Росії по відношенню до сусідніх держав: "одностороннє, що суперечить нормам міжнародного права зміна меж і недотримання територіальної цілісності сусідніх держав переміщують нас в той час, які ми, здавалося б, вже подолали і повертатися в яке ніхто не бажає".

Внаслідок інформація виявилася також перекручена низкою інших російських ЗМІ.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, газета "КоммерсантЪ" отримала з німецького посольства в Москві переклад, в якому цей пасаж був відсутній, оскільки була відправила неавторизована версія. Пізніше "КоммерсантЪ" додав відсутню частину.

Пасаж статті без згадки агресії Росії

Оновлена версія

Нещодавно міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр допустив поступове скорочення санкцій проти Росії, якщо Москва виконуватиме Мінські угоди. Міністр повідомив, що з моменту введення санкцій досягнуті помітні успіхи у справі врегулювання кризи, а саме, що зараз загроза відкритого військового конфлікту знівельована.