UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські військові представили макет аналога "Містраля"

Росія так і не змогла отримати французькі вертольотоносці "Містраль". З'явилися свої у вигляді макету.

Універсальний десантний корабель (УДК) проекту "Прибой" представлений у вигляді макету на виставці "Армия-2015", що відкрилася в підмосковній Кубинці.

"Це наша відповідь "Мистралю". Цей корабель поки у вигляді макету, однак характеристики, закладені в проекті, дозволяють розраховувати, що кораблі проекту "Прибой" зможуть успішно вирішувати завдання з приймання, перевезення та висадки морського десанту", - заявив агентству "Інтерфакс" представник Главкомата ВМФ.

Він зазначив, що рішення про будівництво корабля буде прийнято після завершення розробки його проекту. "Попередньо проект може бути закінчено в кінці наступного року", - сказав він.

УДК "Прибой" буде мати водотоннажність 14 тис. тонн при осадці 5 м. Корабель зможе розвивати швидкість до 20 вузлів. Дальність його плавання складе 6 тис. миль, а автономність походу - 60 діб.

На його борту будуть розміщуватися до восьми протичовнових і десантних вертольотів Ка-27 і Ка-52К. Корабель зможемо перевозити до 60 одиниць техніки. УДК буде нести на борту чотири десантні катери проекту 11770М або два - проекту 12061М. УДК зможе забезпечити своє протиповітряну оборону за допомогою ЗРПК морського базування "Панцир-М".

Франція відмовилася постачати побудовані "Містралі" Росії черз її агресію проти України. Франція може затопити "Містралі" або перепродати їх третій стороні.