UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські олігархи знайшли спосіб врятувати свої активи від санкцій - Bloomberg

Російські мільярдери з оточення президента РФ Володимира Путіна намагаються врятувати свої активи від санкцій, переписуючи свої статки на своїх дітей.

Мільярдери брати Аркадій і Борис Ротенберг, які були включені в список санкцій США в березні, передають свої частки компаній синам, щоб уникнути фінансових втрат. Про це пише Bloomberg.

Так, друг дитинства і партнер по дзюдо Путіна Аркадій Ротенберг переписав 26% компанії "Мостотрест" на свого сина Ігоря. Бізнесмен також передав синові свою частку в компанії "TPS Real Estate Holding", яка будує торгові центри в Москві і Сочі. Син Бориса Ротенберга отримав 50% компанії "Hartwall Arena", яка знаходиться у Фінляндії.

"Вони, очевидно, прагнуть обійти потенційний вплив санкцій", - цитує видання главу московського Центру політичних технологій Ігоря Буніна, - давайте подивимося, як Захід відреагує на це".

Раніше видання Washington Post писало, що олігархи в Росії бояться, що Путін відбере їх стан для боротьби проти Заходу. Раніше видання Financial Times писало, що Путін може почати нову війну, коли його рейтинг впаде через санкції.!zn