UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські хакери зламали американську базу з військовими даними

Метою російських хакерів були сайти урядових та оборонних організацій країн НАТО.

Російські хакери зламали мережу неназваної американської фірми, де зберігалися військові таємниці. Про це пише The Wall Street Journal.

Раніше в цьому році розслідуванням даного злому займалися експерти компанії FireEye. Експерти FireEye виявили в мережі неназваною американської фірми "складне кіберзброя", здатне, залишаючись невпізнаним, проникати в комп'ютери. Вони заявляють, що вірус був спрограммирован на російськомовних пристроях в Москві.

Видання не називає постраждалу від злому хакерами компанію. Але в статті говориться, що в розпорядженні цієї американської компанії містилися дані, що становлять військову таємницю.

У вівторок FireEye обіцяє опублікувати доповідь на цю тему. Це буде вже не перший за останній час звіт від компаній, що спеціалізуються на інтернет-безпеки і заявляють про хакерів РФ.

Читайте також: Хакери повідомили про особистий Twitter Медвєдєва

Підвищений інтерес хакери виявляють до сайтів урядових і оборонних організацій країн НАТО, держав-сусідів Росії, зокрема Грузії, атаки на яку спостерігаються ще з 2007 року, а також на сайти компаній, партнерів США у сфері оборони Science Applications International Corp. і Academi LLC.

Нагадаємо, раніше видання вже писало про те, що хакери Росії використовують недоліки Windows для шпигунства в Україні.