UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії не варто чекати на пом'якшення санкцій ЄС - Bloomberg

В проекті німецької коаліційної угоди зазначено, що поки Москва не виконає Мінські угоди, санкції будуть в силі.

Пререговори партій в Німеччині не демонструють жодної ознаки того, що Росія може розраховувати на пом'якшення санкцій.

ХДС/ХСС Ангели Меркель під час переговорів про формування правлячої коаліції погодилися, що санкції ЄС проти Кремля повинні лишитися прив'язаними до виконання Мінських угод.

Про це пише Bloomberg, додаючи, що про це йдеться прокті коаліційної угоди.

"Після імплементації Мінських угод ми готові поступово зняти санкції", - йдеться в документі, який є в розпорядженні Bloomberg.

Жорстка позиція можливих партнерів по коаліції в Німеччині сильно контрастує із закликами ослабити санкції з боку регіональної влади у Східній Німеччині. Чиновники стверджували, що економічний тиск ніяк не вплинув на Росію і завдав шкоди посткомуністичним німецьким регіонам.

Уряд Меркель вже відкинув ці заклики, нагадавши про російську військову агресію проти України.

"Тому санкції, запроваджені ЄС, будуть лишатися в силі до тих пір, поки причини, через які вони були запроваджені, не зникнуть", - сказала прес-секретар німецького уряду Улріке Деммер.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель запропонував знімати санкції з Росії поступово, у разі тривалого перемир'я на сході України.

21 грудня Європейський Рада поширила офіційне повідомлення про продовження санкцій Євросоюзу проти Росії ще на шість місяців – до 31 липня 2018 року.

Відповідне рішення було ухвалене за підсумками Саміту ЄС 14 грудня, на якому президент Франції Еммануель Макрон і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель виступили з доповіддю про імплементацію Мінських домовленостей і вказали на відсутність передумов для зняття санкцій.