UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіян в Угорщині змусили зняти одяг з радянською символікою під загрозою депортації

У постраждалій від радянської окупації Угорщині не бачать різниці між нацистської символікою та п'ятикутними зірками СССР.

Членів російської делегації, зокрема – тренерського штабу команди з водного поло, на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті змусили зняти футболки з червоними п'ятикутними зірками та написами СССР.

Як повідомляє російське держагентство РИА Новости, про це розповів один з російсіян, який приїхав на змагання, і підтвердив голова однієї з спортивних федерацій.

За словами співрозмовників агентства, про заборону їм сказали угорські поліцейські, що проводили огляд перед входом на стадіон. Вони нагадали росіянам, що радянські зірки прирівняні в Угорщині до фашистської символіки і заборонені законом.

Співробітник служби безпеки попередив, що в одязі з радянською символікою на захід нікого не пустять. Більш того, порушників можуть загрожувати штрафи, позбавлення акредитації і навіть висилка з країни.

Представники Росії марно намагалися апелювати до того, що на прапорах КНДР, США, Китаю також зображені зірки.

Як повідомлялося, влада Польщі вирішили демонтувати 229 пам'ятників, монументів та інших символів по всій країні. Мова йде про пам'ятники, встановлені в роки комуністичного режиму. "Немає причин прославляти пам'ятники Червоної армії, яка двічі вторгалася в Польщу і несе відповідальність за багато повоєнних злочинів", - заявив віце-президент державного Інституту національної пам'яті Польщі Павло Укельський.