UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія знову застосувала в Сирії дальні бомбардувальники

Удари по позиціях ІДІЛ завдали ракетоносці Ту-22М3.

Сьогодні шість російських дальніх бомбардувальників Ту-22М3 завдали авіаудар по об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії, повідомляє Міноборони РФ.

"В результаті удару знищено великий польовий табір бойовиків, три склади боєприпасів і озброєння, три танки, чотири бойові машини піхоти, вісім автомобілів, обладнаних великокаліберними кулеметами, а також велику кількість живої сили противника", – повідомили у відомстві.

Удари наносилися в районі на схід від Пальміри, Ес-Сухне і Арак. Всі літаки повернулися і здійснили посадку на свої аеродроми, заявляє військове відомство.

Росія і раніше застосовувала дальні бомбардувальники для авіаударів по території Сирії. Однак у березні президент РФ Володимир Путін оголосив про закінчення активної фази операції, після чого дальня авіація не використовувалася.

Проте в минулу суботу в районі Пальміри був збитий вертоліт під управлінням полковника Ряфагатя Хабібулліна. Незабаром після цього в ЗМІ з'явилася інформація, що Росія може збільшити кількість авіаударів в Сирії.