UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія запропонує ООН та Раді Європи спільно домагатися скасування виборів в Україні

Влада РФ вважає, що українські вибори "приречені на фальсифікації і на практиці спровокують лише подальшу ескалацію конфлікту".

Громадська палата РФ готує звернення до ООН і Ради Європи з пропозицією перенести президентські вибори в Україні, заплановані на кінець травня, до стабілізації ситуації в цій країні, бо вважає, що безпечне і вільне голосування провести неможливо при кровопролитних сутичках.

Про це 5 травня заявив перший заступник секретаря Громадської палати РФ Владислав Гриб.

"Громадська палата готує офіційне звернення до ООН і Ради Європи з пропозицією спільними дипломатичними зусиллями провідних світових держав домогтися перенесення президентських виборів в Україні, аж до стабілізації ситуації", - сказав Гриб, якого цитує прес-служба палати.

За його словами, в ГП впевнені, що "будь-які вибори в умовах, коли країну охоплено кровопролитними сутичками, а офіційні державні органи не можуть гарантувати людям безпеку, приречені на фальсифікації і на практиці спровокують лише подальшу ескалацію конфлікту".

"Ми будемо просити про підтримку нашого звернення всіх зарубіжних колег, зокрема, країни-учасниці Міжнародної асоціації економічних та соціальних рад і подібних інституцій (ГП цього року є головою Міжнародної асоціації)", - зазначив чиновник. !zn