UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія запропонувала притулок сирійцям-нелегалам, засудженим на батьківщині до смертної кари

Російська влада вирішила не депортувати двох сирійців, затриманих під час масштабної облави на нелегальних мігрантів. Виявилося, що на батьківщині на них чекає смертний вирок.

Двох сирійців, які перебувають у таборі для нелегальних мігрантів у Москві і засуджені на батьківщині до смертної кари, не будуть висилати з Росії.

Як повідомила начальник управління Федеральної міграційної служби (ФМС) у Москві Ольга Кирилова, сирійці запитали у Росії політичного притулку.

"До містечка було доставлено двох громадян Сирії, але з урахуванням міжнародної ситуації після того, як їх було опитано, їм було запропоновано варіант звернення до російської сторони щодо надання притулку, чим вони і скористалися", - зазначила вона.

Начальник управління охорони громадського порядку столичної поліції В'ячеслав Козлов у свою чергу повідомив, що сирійці були переведені з наметового містечка до центру утримання іноземних громадян.

Нагадаємо, табір для нелегальних мігрантів у московському районі Гольяново був створений після масштабної спецоперації, під час якої на ринках були затримані сотні нелегальних мігрантів - в основному, із В'єтнаму, а також з Єгипту, Марокко, Сирії, Киргизії, Азербайджану та Узбекистану.

У таборі вони очікують подальшого вирішення своєї долі. Поки російська влада не може повністю ідентифікувати всіх осіб, що утримуються в містечку. Готові до виїзду не більше 50 осіб. !zn

Читайте також:

Масштабна облава на нелегалів у Москві: на ринку "Садовод" затримано більше тисячі осіб

Західні ЗМІ: Саудівська Аравія запропонувала Росії "продати" Асада за 15 млрд доларів

Для охочих отримати посвідку на проживання у РФ введуть бали за вік, освіту і знання мови

Едвард Сноуден отримав притулок у Росії