UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія сформує на південно-західному напрямку нову армію

Командири і штаби нових з'єднань військ РФ біля кордонів України взяли участь у навчаннях "Кавказ-2016".

Підрозділи нової загальновійськової армії та нової, 150 мотострілецької дивізії ЗС РФ були задіяні в масштабних російських командно-штабних навчаннях "Кавказ-2016", заявив начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

"Майбутня 150-а дивізія і майбутнє управління армії, які ми в цьому році формуємо там - на південно-західному напрямку, їх командири і штаби залучалися до навчань "Кавказ-2016", - цитує "Інтерфакс" заяву Герасимова.

За його словами, незважаючи на те, що дані з'єднання знаходяться на стадії формування, в ході навчань їх підрозділи "вивчали оточення та діяли за своїм призначенням".

Він також не став коментувати пуск російськими військами МБР "Тополь", не відповівши на питання про те, чи був він частиною навчань "Кавказ-2016".

"Це питання я залишу на ваш роздум. Можна сказати, що все це просто випадково, я не зобов'язаний все розповідати", – заявив голова російського Генштабу.

Читайте також: Влада Росії намагається "виховувати" росіян показовими судами – RFERL

Нагадаємо, цього року в Росії почалося формування трьох нових дивізій – двох в Західному і однієї – у Південному військовому окрузі. Також до західного кордону РФ перекидаються дві мотострілецькі бригади.

Видання The National Interest у зв'язку з цим писало, що створення новыех підрозділів зашкодить боєздатності російської армії.