UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія проведе масштабні навчання неподалік від кордону з Казахстаном

У маневрах, у яких задіють військовослужбовців Ракетних військ стратегічного призначення РФ і бойову авіацію, візьмуть участь більше чотирьох тисяч чоловік і близько 400 одиниць техніки.

У вересні на Алтаї поблизу від кордону з Казахстаном пройдуть масштабні навчання Збройних сил Росії з залученням військовослужбовців Ракетних військ стратегічного призначення РФ і бойової авіації.

Як повідомляє в середу РІА Новості з посиланням на представника управління РВСП майора Дмитра Андрєєва, всього в навчаннях візьмуть участь більше чотирьох тисяч чоловік і близько 400 одиниць техніки.

Вперше на навчаннях такого масштабу планується широке застосування авіації. Зокрема, будуть використані винищувачі-перехоплювачі Міг-31 і розвідники Су-24МР.

Російські військовослужбовці відпрацюють "протидію диверсантам і ударам високоточної зброї" і "виконання бойових завдань в умовах активного радіоелектронного придушення".

В якості імітаційних груп противника планується задіяти спецпризначенців.

Навчання будуть проводиться на тлі недавньої заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що "у казахів не було державності". На молодіжному форумі "Селігер-2014" російський президент сказав про президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва: "Він здійснив унікальну річ. Він створив державу на території, на якій держави не було ніколи. У казахів не було державності".

Після цього Назарбаєв заявив, що Казахстан залишає за собою право вийти з Євразійського союзу. Він ясно дав зрозуміти, що держава не здасть свою незалежність. !zn