UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія постійно намагається ускладнити життя всім американцям – держсекретар США

За його словами, нинішня адміністрація протидіє Росії сильніше, аныж попередники.

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Росію в "злих намірах" щодо США і спробах "ускладнити життя всім американцям" напередодні листопадових виборів у Конгрес та місцеві органи влади. Про це він заявив в інтерв'ю телекомпанії CBS, нагадавши висновки американської розвідки про те, що Росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році.

"Я не сумніваюся, що Росія докладає всіх зусиль, щоб ускладнити життя всіх американців. Це триває десятиліттями, тому американський народ повинен знати, що уряд США активно працює над тим, щоб Росія, Китай, Іран, Північна Корея, всі ті, у кого є злі наміри щодо Америки, не мали можливості істотно втрутитися в американські вибори", – заявив держсекретар, коли його запитали про ймовірні плани Москви.

Він додав, що в Держдепартаменті впевнено працюють над протидією російському втручанню. Відповідаючи на питання, чи впевнена адміністрація Трампа в безпеці виборів у листопаді, Помпео сказав коротко і недвозначно: "Так... В цьому немає ніяких сумнівів".

Коли його запитали, намагається адміністрація жорстко протистояти Росії, держсекретар відповів настільки ж чітко: "Безсумнівно. Нинішня адміністрація протидіє Росії сильніше, ніж будь-яка інша адміністрація з часів "холодної війни".

Відзначимо, що раніше рдержавний секретар США Майк Помпео заявив, що при детальному розгляді все дії Росії в Україні та Сирії є марними і агресивними.