UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія поширює фейки про коронавірус, щоб посіяти паніку на Заході – ЄС

Метою РФ називають - блокування якісної інформації на тлі пандемії коронавірусу.

Російські засоби масової інформації розгорнули значну дезінформаційну кампанію проти Заходу, щоб викликати паніку і посіяти недовіру на тлі поширення пандемії коронавіруса, йдеться у внутрішньому звіті Європейського союзу, який є у розпорядженні газети Financial Times та агентства Reuters.

"Російськими державними ЗМІ і прокремлівськими виданнями ведеться значна дезінформаційна кампанія щодо COVID-19", - йдеться документі ЄС від 16 березня. "Головною метою кремлівської дезінформації є загострення кризи суспільної охорони здоров'я в країнах Заходу... у руслі ширшої стратегії Кремля, що полягає у спробах підриву європейських товариств".

Автори звіту звинувачують РФ у поширенні дезінформації про коронавірус, що підриває довіру до медицини і заважає боротися з поширенням пандемії в країнах Заходу.

У звіті наголошується, що російські прокремлівські ЗМІ і "тролі" організували "помітну дезінформаційну кампанію". Головною метою поширення дезінформації в ЄС називають - блокування якісної інформації на тлі пандемії коронавірусу.

Росія поширює фейки про те, що вірус штучно створили на Заході.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу.