UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія пообіцяла США "заходи на відповідь" у зв'язку з продовженням санкцій

Російський МЗС продовжує звинувачувати США у організації "державного перевороту" в Україні

Росія заявила про безперспективність політики санкцій Заходу та пообіцяла США відповісти на її рішення про продовження санкцій. Так МЗС РФ відреагував на рішення американського уряду продовжити їх ще на один рік.

З точки зору Кремля, санкції – це "гра" яку американці почали, аби відвести від себе відповідальність за "державний пререворот на Україні" та провальну політику київського уряду. За версією російської дипломатії, це Київ порушує перемир'я та саботує процес мирного врегулювання на Донбасі.

"Зрозуміло, що врегулювання українського кризи, яке буксує через небажання Києва виконувати Мінські домовленості, це ніяк не допомагає, а от на російсько-американських відносинах позначається руйнівним чином", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Економіка Росії буде в біді, поки Путін при владі, а санкції діють – Bloomberg

Крім цього, російський уряд нагадав США про свою значущість у вирішенні глобальних питань та необхідність "атмосфери діалогу" в сфері глобальної безпеки. Кремль також вказав на власну небезпеку у можливій конфронтації, а також пообіцяв жорстко відповісти на санкції.

"Вашингтону пора усвідомити безперспективність його санкційної політики і небезпеку всього курсу на конфронтацію з Росією. Зі свого боку залишаємо за собою право на заходи у відповідь, які вважатимемо відповідними російським інтересам", - висловилися у відомстві.

Санкції проти Росії стали відповіддю Заходу на її захоплення Кримського півострова і збройну підтримку сепаратизму на Донбасі. Кількома днями раніше, Прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучинскис рішуче висловився за продовження санкцій проти РФ незважаючи на всі можливі витрати. Рішення про продовження дипломатичних санкцій 3 березня також взяли посли країн ЄС.