UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія перетворилася на мафіозну державу - Сорос

Здатність Заходу фінансово підтримати Україну є тестом на міцність перед Росією.

Україна потребує фінансової допомоги від Заходу, щоб зберегти свою незалежність, ця підтримка переконає Росію відмовитися від агресії, пише The Wall Street Journal з посиланням на американського мільярдера Джорджа Сороса.

Сорос каже про гру "Європи, що розпадається" та "Росії, яка відроджується". "Здатність Заходу фінансово підтримати Україну є ключовим тестом на міцність перед Росією", - сказав Сорос.

На його думку, Росія "перетворилася на мафіозну державу, в якій правителі використовують ресурси країни для власного збагачення та збереження власної влади". У РФ керує сила, а не закон.

Багато чого змінилося пілся розвалу Радянського Союзу. Криза євро призвела до того, що ЄС із "добровільного об'єднання суверенних держав, які добровільно поступилися частиною свого суверенітету заради спільної справи", перетворився в щось зовсім інше": у відносини "кредиторів і боржників", в яких у боржників "труднощі з виконанням своїх зобов'язань, а кредитори ставлять такі умови, які не дають боржникам вийти з підлеглого положення", заявив мільярдер.

На думку Сороса, демократична Україна потребує фінансової допомоги від Заходу, щоб зберегти свою незалежність. Фінансова підтримка переконала б Росію відмовитися від агресії. "Не тільки майбутнє України, але й майбутнє самого Європейського Союзу стоїть на кону", - сказав Сорос.

"Я вважаю, що втрата України стане величезною втратою для Європи. Це дозволить Росії розділяти і володарювати", - зазначив він.

Раніше Сорос заявляв, що дії Росії проти України загрожують існуванню ЄС. Він зазначив, що агресивні дії Росії щодо України непрямим чином спрямовані на Європейський Союз.