UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія перекидає важку бронетехніку до кордону з Україною,- держдеп США

Росія сконцентрувала артилерійські знаряддя в місці дислокації на південно-заході країни, вважає Дж.Псаки.

У влади США є відомості про те, що Росія готується до відправки додаткових танків до українського кордону, повідомила представник американського держдепу Дженніфер Псакі.

"Ми переконані, і про це ми сказали в минулу п'ятницю, що минулого тижня Росія відправила до українського кордону танки і реактивні установки з місця їх дислокації на південно-заході Росії. У нас є дані, що готується відправка ще танків з цього ж місця дислокації", - зазначила вона на прес-конференції.

За словами Дж.Псаки, "у США є дані про те, що Росія сконцентрувала артилерійські знаряддя в місці дислокації на південно-заході країни, включаючи типи знарядь, які використовують українські сили, але не регулярні війська Росії, і ми вважаємо, що Росія може незабаром поставити це обладнання сепаратистам".

"У нас є інформація про те, що Росія перекинула свої збройні сили на кордоні з Україною. Це найближча відстань, на яке російські військові підійшли до Україні з часів їх вторгнення в Крим", - додала Дж.Псаки.

Раніше виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль заявляв про те, що з боку Російської Федерації в Україну в'їхало 10 бойових машин Град БМ-21, танки Т-64 і інша техніка. Є докази того, що ця техніка належить російській армії. !zn

Читайте також:

Росія переправила сепаратистам танки, БТРи та установки Град, - Коваль

Аваков відзвітував про захоплення російського БТР

Турчинов вимагає заарештувати чиновників, що блокують закупівлю бронежилетів для армії