UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія обмірковує заходи економічної допомоги Придністров'ю у зв'язку з асоціацією Молдови з ЄС

У РФ вважають, що залучення Молдови в асоціацію з ЄС вже через рік-півтора поставить економіку Придністров'я на межу виживання і жителі невизнаної республіки "фактично опиняться в стані ізоляції".

Керівництво Росії може вже найближчим часом розглянути підсумки Вільнюського саміту і обговорити питання економічної допомоги Придністров'ю, повідомив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін.

"Я думаю, що найближчим часом керівництво країни розгляне питання, пов'язані з Придністров'ям і не тільки Придністров'ям, - тобто розгляне підсумки Вільнюського саміту", - сказав Рогозін у понеділок, 16 грудня в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

За словами віце-прем'єра, залучення Кишинева асоціацію з Європейським союзом вже через рік-півтора поставить економіку Придністров'я на межу виживання і жителі невизнаної республіки "фактично опиняться в стані ізоляції".

Він нагадав, що в Придністров'ї проживають близько 200 тисяч громадян РФ.

"Я спецпредставник президента РФ по Придністров'ю відповідні пропозиції підготував, вніс їх президенту, думаю, що вони будуть розглянуті. Потім ми поговоримо про тих економічних рішеннях, які дозволять нам не дати Придністров'ю бути задушеним", - зазначив Рогозін.

Нагадаємо, Молдова виконала всі необхідні вимоги та 29 листопада у Вільнюсі на саміті Східного партнерства парафувала Угоду про асоціацію з ЄС. !zn

Читайте також:

Молдова не готова до об'єднання з Румунією

ЄС парафував Угоду про асоціацію з Молдовою і Грузією

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для громадян Молдови

У Придністров'ї стурбовані асоціацією України та Молдови з ЄС