UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не збирається нападати на НАТО – Путін

Президент РФ ухилився від прямої відповіді на питання про можливості кримського сценарію" для "ДНР" і "ЛНР".

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ не збирається нападати на країни учасниці-НАТО.

"Що стосується побоювань якихось країн з приводу можливих агресивних дій Росії – думаю, що тільки хвора людина, і уві сні, може собі уявити, що Росія раптом нападе на НАТО", - сказав Путін.

Крім цього, він підкреслив, що РФ нібито рішуче підтримує мінські домовленості.

"А ми так і робимо. Вважаю, що документ, який ми погодили у Мінську, він називається "Мінськ-2", це самий правильний і, може бути, на сьогоднішній день єдиний вивірений шлях до вирішення цієї проблеми. І ми ніколи його не погодили, якби не вважали його правильним, справедливим і реалізованим", - каже Володимир Путін.

Проте російський президент ухилився від прямої відповіді на питання про повторення "кримського сценарію" з так званими "ДНР" і "ЛНР".

"В Донецьку і Луганську люди проголосували за незалежність, і там ситуація інша. Але найголовніше, що ми всі повинні засвоїти, що потрібно поважати завжди настрій і вибір людей", - повідомив Путін.

Читайте також: Путін зустрінеться з Папою Римським 10 червня – ЗМІ

Слід підкреслити, що до слів Володимира Путіна стосовно будь-яких дій з боку Росії на міжнародній арені слід ставитися скептично. Так, в минулому році президент Росії неодноразово заявляв, що в Криму відсутні солдати армії РФ, а діють виключно місцеві добровольці. Проте через рік Путін зізнався, що наказав військам захопити Крим за кілька тижнів до того, як урочисто оголосив про приєднання півострова до Росії.