UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не вірить у використання сирійською владою хімічної зброї

Путін заявив, що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами.

Президент Росії Володимир Путін називає провокацією позицію про те, що хімічну зброю застосувала сирійська влада. За його словами, РФ засуджує можливе застосування хімічної зброї і, якщо необхідно, прийме консолідоване рішення про заходи щодо протидії.

"Що стосується можливого застосування зброї масового знищення, включаючи хімічну зброю, то наша позиція є послідовною: ми категоричні противники, ми засуджуємо і, відповідно, якщо це буде доведено, приймемо консолідоване участь у розробці заходів протидії таким проявам", - сказав він.

- Польща поклала на Росію відповідальність за хімічну зброю в Сирії

При цьому Путін заявив, що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами. Нагадаємо, група інспекторів ООН з розслідування випадків застосування хімічної зброї сьогодні покинула Сирію.

Зауважив, що сьогодні Путін нагадав американському колезі Бараку Обамі про те, що він є лауреатом Нобелівської премії миру.

Раніше Пентагон заявив, що готовий до військового втручання в Сирії, якщо відповідне рішення буде прийнято президентом Бараком Обамою.

Сирія пригрозила США ударом у відповідь.

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив, що операція проти Сирії можлива без санкції Ради безпеки ООН.

Віце-президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не сумніваються, що хімічну зброю у передмісті Дамаска на минулому тижні застосували сирійська влада. !zn

Читайте також:

Обама скасував зустріч з Путіним

Український президент - проти військового втручання в ситуацію в Сирії

Держсекретар США надав докази застосування владою Сирії хімічної зброї

Турецька розвідка повідомила про причетність сил Асада до хімічної атаки