UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не буде звертати уваги на санкції

У Росії впевнені, що від санкцій постраждали і інші країни.

Росія не збирається звертати уваги на нові санкції Євросоюзу. Про це заявив заступник глави російського МЗС Олег Сиромолотов, коментуючи нові санкції від ЄС, що набрали чинності у понеділок, 3 вересня.

"Розмови вже в багатьох країнах йдуть, що санкції треба скасовувати. Чи вони будуть, чи не будуть, в цій ситуації Росія розвивається своїм шляхом і звертати уваги на ці санкції не буде", - сказав заступник міністра, передає РИА Новости.

Також він заявив, пославшись на слова президента Чехії Мілоша Земана, що санкції приймаються "автоматично", без обговорення.

Сиромолотов підкреслив, що багато країн понесли серйозні втрати в результаті антиросійських санкцій, причому не лише іміджеві, але і матеріальні.

Раніше сьогодні стало відомо, що дипломати ЄС схвалили продовження персональних санкцій проти Росії. Рішення буде оприлюднено 5 вересня.

Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 і постійно продовжувалися на півроку. Зараз вони діють до 15 вересня 2018 року. Нагадаємо, раніше Чорногорія, Албанія, Норвегія та Україна продовжили економічні санкції відносно Росії до 31 січня 2019 року.