UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія на 2016 рік запланувала 16 пусків міжконтинентальних балістичних ракет

Військове керівництво збільшило тривалість заходів тактичної та тактико-спеціальної підготовки.

В 2016 році в Ракетних військах стратегічного призначення РФ пройде понад 100 командно-штабних тактичних і спеціальних навчань, повідомляє Міноборони Росії.

У кожному періоді навчання протягом року буде проведено відпрацювання режимів несення бойового чергування у вищі ступені бойової готовності більш ніж 40 ракетних полків та частин забезпечення і охорони.

"На 2016 рік заплановано 16 пусків міжконтинентальних балістичних ракет, які передбачають проведення льотних випробувань перспективних зразків озброєння і контроль технічної готовності ракетних комплексів, прийнятих на озброєння", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що військове керівництво планує домогтися підвищення показників польової виучки особового складу ракетних полків, частин і підрозділів охорони та забезпечення за рахунок збільшення тривалості заходів тактичної та тактико-спеціальної підготовки, включаючи відпрацювання завдань несення бойового чергування на маршрутах бойового патрулювання.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Росія скоротить кількість військових навчань задля фінансування операції в Сирії.

З 14 по 20 вересня Росія провела наймасштабніші військові навчання в 2015 році. У навчаннях задіяні майже 95 тисяч військовослужбовців, понад 7 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, до 170 літаків і 20 кораблів.