UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російського посла у Південній Кореї викликали "на килим" через угоду Москви з Пхеньяном

Владімір Путін заявив, що не відкидає варіант відправки озброєння КНДР.  

Посла Росії у Південній Кореї Гєоргія Зінов'єва викликав до себе перший заступник МЗС країни Кім Хонг Гюн, аби висловити протест у зв'язку з підписанням угоди між РФ та КНДР 19 червня. Про це повідомляє Associated Press, додаючи, що Сеул закликав Москву негайно припинити таку співпрацю.

"Будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано допомагає Північній Кореї нарощувати свій військовий потенціал, порушує резолюції Ради Безпеки ООН і становить загрозу безпеці Півдня", — цитує ЗМІ слова Кіма, який також попередив про наслідки для відносин Сеула з Москвою. 

Зінов'єв пообіцяв, що передасть меседж Південної Кореї Кремлю. 

Читайте також: У РНБО розповіли, чому Путін їздив у В'єтнам

Нагадаємо, під час першого за 24 роки візиту до КНДР російський диктатор Владімір Путін підписав зі своїм північнокорейським колегою Кім Чен Ином договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Угода передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників — крок, який змінює політику Москви щодо Пхеньяна. На це вже відреагував генсек НАТО Єнс Столтенберг, закликавши демократії світу об'єднатися, як це зараз роблять авторитарні країни. 

Про те, чим військовий союзу Путіна та Кім Чен Ина небезпечний для України, читайте у статті Наталії Бутирської на ZN.UA.