UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський канал RT домалював зброю до фото сім'ї біженців з Афганістану

Твіт вже видалили. Але з інтернету нічого видалити не можна.

Російський державний пропагандистський телеканал RT (колишня назва Russia Today) відредагував фотографію сім'ї біженців з Афганістану й примальовував до них зброю - автомати Калашнікова, гранатомет та ракетницю.

На оригінальній фотографії, яке зробило агентство Reuters, 4 людини - жінка, чоловік і двоє дітей, які прибувають на військову базу в Бельгії після захоплення талібами влади в Афганістані, передає “Настоящее время”.

Оригінальна фотографія

Відредаговане зображення афганської родини зі зброєю опублікували в англомовному Twitter акаунті RT, де 2,9 млн передплатників. У твіті був підпис: "Деякі терористи отримують безплатний квиток з Афганістану?". На фотографії був мініатюрний вертикальний напис з "попередженням" про те, що "фото відфотошоплене". Але розмір шрифту був менше міліметра.

Твіт вже видалили. Але з інтернету нічого видалити не можна. Збереглася копія.

Читайте також: Скільки отримують російські пропагандисти: Навальний випустив нове розслідування

Учора в Кабулі прогриміла серія вибухів через підрив смертників. Відповідальність за теракти на себе взяла терористична організація ІДІЛ. Угруповання "Талібан", яке звільнило з афганських в'язниць бойовиків "Ісламської держави" і "Аль-Каїди", засудило теракт.

Зазначається, що всього кількість загиблих через вибухи вже перетнула сотню. Серед жертв також 13 військових США. У Вашингтоні очікують, що теракти, які прогриміли в Кабулі - не останні

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статті Миколи Замікули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?», а також у матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов» для читачів ZN.UA.