UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські генерали звернулись до Прігожина із закликом схаменутись

Відео із зверненнями до Прігожина, схоже, записуються в одному місці.

Головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії, колишній командувач Об'єднаного угрупування військ генерал Сєргєй Суровікін, який вважався близьким до Євгенія Прігожина та групи Вагнера, записав відеозвернення до найманців із проханням зупинитися, адже «загострення внутрішньополітичної ситуації в РФ є вигідним супротивнику».

Він закликав бійців ПВК скласти зброю та повернутися до місць дислокації, а проблеми «вирішувати мирним шляхом та під керівництвом Путіна».

Читайте також: Російська влада офіційно визнала, що Прігожин організував збройний заколот

Слідом за Суровікіним відеозвернення випустив перший заступник начальника російського ГРУ генерал-лейтенант Владімір Алексєєв.

Він так само закликав «вагнерівців» схаменутися і нагадав, що наказі в армії може віддавати лише верховний головнокомандувач, якому ПВК «вдарили в спину».

Примітним є той факт, що обидва — і Суровікін, і Алєксєєв — записують звернення на одному й тому самому фоні, при цьому вони схожі радше на затриманих. Їх обох вважають союзниками Прігожина.

Російський генерал Сєргєй Суровікін був відсторонений від керівництва окупаційними військами Росії в Україні в січні. За даними ЗМІ, саме Прігожин свого часу зумів пролобіювати призначення Суровікіна на посаду командувача Об'єднаного угрупування військ замість Валерія Герасимова.

Центр громадських зв’язків Федеральної служби безпеки Росії закликав заколотників  «не робити невиправних помилок», припинити всі силові дії проти російських громадян і не виконувати «злочинні та зрадницькі» накази засновника ПВК Вагнера Євгєнія Прігожина.

Як повідомляють російські опозиційні ЗМІ, демарш Прігожина став несподіванкою для Путіна.