UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські агенти за кордоном стали більш агресивні. Тепер вони роблять ще більше помилок — Грозєв

Через це ставлення Заходу до РФ стане більш жорстким. Можливо, дійде навіть до припинення надання візи. 

Медіаексперт та журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв наголосив, що у Європі агенти російських спецслужб почали працювати агресивніше. Але разом з тим вони й роблять помилки, які збільшують шанси на їх викриття. У коментарі Liga.net він припустив, що пришвидшитись агентів РФ змушує розуміння того, що війна, яка триває зараз, глобальна, а тому часу для їх дипломатичної присутності в тих чи інших країнах все менше. 

"Вони роблять дуже агресивні дії, пов’язані з великими помилками, й дають можливість західним спецслужбам їх спіймати та екстрадувати", — зазначив він.

За словами Грозєва, якщо не брати до уваги політичне бажання вислати зі своєї держави російських дипломатів, за пів року буде видно, як багато провалів є в агентів Кремля. Як наслідок, ставлення Заходу до РФ стане більш жорстким, можливо, дійде до припинення надання візи. 

"Я вважаю, що це те, що ми побачимо до кінця року", – сказав Грозєв.

Читайте також: Росія проведе суд над американським репортером Гершковичем у справі про шпигунство за зачиненими дверима — Reuters

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс повинен вжити жорсткіших заходів проти російських шпигунів на Заході та у відповідь на кампанію ворожої діяльності Москви, яка включає диверсії й кібератаки. Він додав, що міністри розглянуть варіанти реагування, в тому числі захист критично важливої морської й кіберінфраструктури, а також жорсткіші обмеження для персоналу російської розвідки на території НАТО.